Masina lui Jeffrey Franks a plecat de la Finante fara probleme, dar Loganul modest cu care se deplaseaza reprezentantii Comisiei Europene s-a blocat in fata barierei, care nu s-a ridicat decat pe jumatate.

Cativa metri in marsarier n-au folosit la nimic. Soferul a coborat si a incercat sa ridice bariera cu mana. Inutil. Nici telecomanda politistului de la poarta nu l-a ajutat. Intrigat, soferul a dat ocol barierei, a testat senzorul si a sperat ca va invinge masinaria.

In cele din urma, omul a cedat in fata tehnologiei si a plecat pe trotuar, ocolind bariera incapatanata.

Echipa comuna a Fondului Monetar International si a Comisiei Europene a avut astazi prima intalnire cu oficialii Ministerului de Finante. Au cautat solutii pentru reducerea datoriilor imense ale companiilor de stat catre buget si firmele private. Oficialii FMI spun ca datoriile estimate la aproape 7 miliarde de euro tin pe loc dezvoltarea mediului privat.

Situatia economica are perspective bune, dar riscurile raman, a transmis cateva ore mai tarziu, intr-o intalnire cu presedintele Senatului, seful delegatiei.

"Cheia pentru Romania este sa mentina riscurile la minimum si sa continue redresarea economica. Suntem de acord cu dumneavoastra ca e bine sa vedem redresarea, dar vrem sa vedem si altceva. Am vrea sa vedem crestere puternica pentru ca numai asa se va resimti in buzunarele oamenilor. Nu exista niciun sens sa ai redresare economica daca nu ajuti oamenii", a spus Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI.

Misiunea FMI va ramane la Bucuresti pana la sfarsitul lunii. Obiectivul principal al discutiilor este restructurarea companiilor de stat, inclusiv prin privatizare si cresterea tarifelor.