Profesorii si studentii de la Academia de Studii Economice (ASE) beneficiaza de proiecte pe fonduri europene de 25 de milioane de euro prin intermediul carora pot obtine burse doctorale si postdoctorale, locuri de practica, servicii de consiliere in cariera, dar pot urma si cursuri pentru tinerii antreprenori.

"Atat studentii, cat si profesorii de la ASE se pot implica in aceste proiecte daca fac parte dintr-un grup tinta vizat de aceste programe cu conditia sa nu fie deja in alte programe similare. Trebuie insa rigoare si intelepciune atunci cand sunt scrise aplicatiile", spune Dumitru Miron, prorector la ASE Bucuresti, care se ocupa si de gestionarea proiectelor europene din cadrul institutiei.

Studentii si profesorii interesati sa se implice in proiectele pe fonduri UE aflate in prezent in derulare in cadrul ASE pot obtine mai multe informatii de la Biroul de Orientare si Accesare Fonduri Structurale ale UE, care are sediul deasupra salii de sport a ASE din strada Stanislav Cihoski.

ASE atrage fonduri de la UE prin intermediul a 51 de programe, iar banii care au intrat in conturile institutiei in ulti­mii cinci ani reprezinta jumatate din bu­getul de 51 mil. euro pe anul trecut.

Din totalul proiectelor pentru care ASE a primit unda verde de la Bruxelles, 15 au fost demarate pe parcursul acestui an. In 2010 ASE a avut 36 de proiecte destinate programelor de doctorat, pro­iec­tele europene au vizat insa si programe de cooperare internationala, formarea profesorilor sau dezvoltarea programelor de master.

In prezent in proiectele pe bani europeni sunt implicati 420 de angajati ai ASE, din care cea mai mare parte cadre didactice.

De celalalta parte, 300 de studenti urmeaza programe de practica cu ajutorul banilor europeni, circa 200 de doctoranzi beneficiaza burse pe bani europeni, iar programul ASE pentru incurajarea antreprenoriatului are un grup tinta de 15.000 de tineri.

Citeste mai multe pe www.zf.ro