Incasarile bugetare in primele luni ale anului au fost bune, cu 200 milioane de leva (circa 100 de milioane de euro) peste nivelul planificat, iar guvernul asteapta rezultatele executiei bugetare pentru urmatoarale cateva luni, a spus Djankov. O decizie asupra TVA ar putea fi luata cel mai devreme in mai.

Ministrul a afirmat ca doreste scaderea a TVA in doua etape, de la 20% la 19% intr-o prima faza si la 18% ulterior.

"Fiecare punct procentual de TVA este echivalent cu venituri de 700 de milioane de leva (circa 350 milioane de euro, n.r.), astfel ca o reducere la 19% ar insemna venituri mai mici cu 700 de milioane de leva la buget. Cererea de consum este in crestere usoara, astfel ca ne asteptam la incasari suplimentare de 150-200 milioane de leva. Discutam de 500 de milioane de leva care nu vor mai intra in buget, dar ar fi benefic pentru consumatori", a spus oficialul bulgar, citat de Mediafax.

Djankov a declarat ca nu sustine introducerea unor noi rate de TVA preferentiala pentru anumite catgorii de produse. Bulgaria are deja TVA sub cota generala in turism.

Citeste si:

Basescu: "Cu tocuri inalte, cu pantaloni stramti, Elena Udrea a avut cea mai buna rata de absorbtie a fondurilor europene"

Tara care se pregateste sa faca un pas urias in comertul mondial. Suprematia dolarului, amenintata de o alta moneda