"Nu va avea loc o explozie in zona euro. Este o neintelegere a capitalului politic investit de liderii nostri in aceasta uniune si a sustinerii europenilor. Euro este ireversibil", a afirmat Draghi intr-un interviu acordat publicatiei Le Monde, preluat de Mediafax.

Acesta a adaugat ca protejarea euro face parte din mandatul BCE, iar pentru a reusi oficialii bancii sunt foarte deschisi si nu au tabuuri.

Draghi a aratat ca institutia pe care o conduce a decis sa reduca dobanda cheie la un nou minim record de 0,75%, iar inflatia este aproape de 2%, tinta fixata de institutie.

Presedintele BCE a mai spus ca BCE considera ca ar fi util ca in cazul falimentului unei banci sa fie implicati si creditorii seniori, chiar daca in trecut institutia s-a opus, in special in cazul salvarii bancilor irlandeze.

"Trebuie protejati investitorii, dar creditorii trebuie sa fie implicati in rezolvarea crizei pentru a limita impactul asupra contribuabililor, care au platit deja prea mult", a explicat Mario Draghi.

In cazul lichidarii unei banci, acest mecanism constrange investitorii sa-si asume pierderi asupra obligatiunilor senior, cu prioritate la plata, pentru a usura factura suportata de contribuabili.