Aceasta lista eclectica in care apar artisti, oameni de afaceri, politicieni si alte persoane considerate remarcabile contine un numar record de 54 de personalitati care nu provin din Statele Unite ale Americii, potrivit Mediafax.

"Natura influentei se schimba. In epoca platformei de microblogging Twitter, ea nu a fost niciodata mai facila sau mai efemera. Din acest motiv, am incercat sa alegem acei oameni a caror influenta este in acelasi timp durabila si, cu cateva mici exceptii, laudabila", au spus editorii revistei Time. 

Din lumea politicii, pe aceasta lista apar presedintele columbian Juan Manuel Santos, presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, premierul italian Mario Monti, cancelarul german Angela Merkel, presedintele american Barack Obama, secretarul de stat american Hillary Clinton si premierul israelian Benjamin Netanyahu.  Presedintele francez Nicolas Sarkozy a disparut in acest an dintre cei mai influenti. 

Pe plan sportiv, baschetbalistul american de origine taiwaneza Jeremy Lin a fost inclus in premiera pe aceasta lista prestigioasa, alaturi de fotbalistul argentinian Lionel Messi si de jucatorul de tenis sarb Novak Djokovic. 

Din randul artistilor se remarca solista britanica Adele, actrita de culoare Viola Davis, cantareata Rihanna si creatoarea de moda britanica Sarah Burton, devenita celebra dupa ce a creat, anul trecut, rochia de mireasa pentru Kate Middleton, sotia printului William.  De altfel, Kate Middleton, devenita prin casatorie ducesa de Cambridge, apare si ea pe lista, ca si sora ei, Pippa. 

Pe lista celor mai influenti 100 de oameni din lume mai apar presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, noul director general al grupului Apple, Tim Cook, si grupul de pirati cibernetici Anonymous

Aceasta lista anuala, care nu este un clasament, este intocmita pe baza recomandarilor expediate de corespondentii saptamanalului Time, in urma unui proces de selectie care dureaza mai multe luni. 

Editorii revistei Time sunt cei care decid asupra numelor incluse in lista anuala, cu exceptia categoriei "The People's Choice", selectata prin voturile exprimate online de cititorii publicatiei.