Un studiu recent realizat de cercetatorii de la University College, din Londra, a dezvaluit faptul ca telomerii (benzile de protectie ale ADN-ului), responsabili de durata de viata, sunt mai lungi la angajatii cu posturi avansate, de conducere in companii.

“Expunerea pe termen lung la conditiile de calitate inferioara”, este cea vinovata de imbatranirea mai rapida a celulelor, potrivit autorului acestui studiu, Andrew Steptoe.

Cercetatorul englez sustine ca, factorul predominant in nivelul de educatie al unei persoane, este cel economic, si anume daca parintii isi permit sau nu sa le asigure copiilor cele mai bune conditii de viata si de studiu.

Asa cum se intampla deseori, copiii bogati beneficiaza de o educatie mai buna decat acei copii care traiesc in medii sociale defavorabile. Iar aceasta practica are loc chiar din primele luni de viata: cei mici au bone, soferi si meditatori, poarta vestimentatii ale designerilor celebri, merg la scoli private, iar mai tarziu la licee si universitati din afara granitelor tarii, beneficiaza de echipamente tehnologice de ultima generatie si au acces la carduri de credit nelimitate, pentru cumparaturile personale.

„Telomerii sunt benzile de protectie ale ADN-ului, care alcatuiesc capacele la capetele cromozomilor, formand astfel protectia impotriva proceselor de imbatranire. Ele au fost numite <<ceasuri cromozomiale>>, datorita efectului lor, legat de imbatranirea biologica. De aceea, telomerii mai lungi reprezinta un semn al sanatatii si tineretii biologice”, informeaza si Daily Mail.

Acestea fiind spuse, persoanele cu venituri mari traiesc mai mult datorita nivelului de trai ridicat si a tuturor facilitatilor de care beneficiaza facand parte din inalta societate.