Una dintre municipalitati a refuzat aceasta donatie de 20 de milioane de yeni (180.000 de euro), ceea ce reprezinta o dovada a furiei tot mai mari a publicului fata de compania TEPCO.

"Populatia locala depaseste 20.000 de locuitori si fiecare rezident ar fi primit mai putin de 1.000 de yeni (noua euro). Aceasta (suma) nu le permite sinistratilor sa traiasca", a spus un reprezentat al autoritatilor locale.

Aproximativ 80.000 de persoane care locuiesc pe o raza de 20 de kilometri in jurul centralei avariate in cutremurul urmat de tsunami din 11 martie au fost obligate sa evacueze zona, lasand totul in urma lor.

Multi agricultori din prefectura Fukushima au fost nevoiti sa intrerupa comercializarea legumelor si a laptelui din cauza nivelului ridicat de radioactivitate provenit de la patru dintre cele sase reactoare ale centralei nucleare.

Dezastru ecologic: 11.500 de tone de apa radioactiva de la Fukushima, deversate in Pacific

La peste trei saptamani de la tsunami, situatia ramane problematica la centrala Fukushima, atat timp cat circuitele de racire a combustibilului nuclear nu vor fi reparate.

Reactoarele continua sa emita radiatii in aer, sol si mare, amenintand sa contamineze tot lantul alimentar si apa potabila.

VIDEO. Primele imagini din interiorul centralei de la Fukushima

Amenintarea Fukushima poate dura 30 de ani