"Alegeri vor avea loc peste trei zile in Grecia: doresc sa reafirm dorinta, si am vorbit si cu domnul Hollande, ca Grecia sa ramana in zona euro si sa isi respecte angajamentele", a sustinut Monti, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a avertizat miercuri ca Grecia risca sa paraseasca zona euro daca nu isi va respecta angajamentele, conform unui interviu acordat postului elen de televiziune Mega Channel, cu patru zile inaintea scrutinului parlamentar.

"Sunt constient ca alegatorii greci trebuie sa aiba suveranitate deplina, dar trebuie sa ii avertizez ca, daca va exista impresia ca nu isi vor respecta angajamentele asumate si ca vor evita perspectiva redresarii, atunci vor aparea tari care ar prefera sa termine cu prezenta Greciei in zona euro", a declarat Hollande. "Eu respect poporul grec. El va decide ce va dori cu ocazia scrutinului din iunie", a afirmat presedintele Frantei.

"Eu sunt favorabil ramanerii Greciei in zona euro, dar grecii trrebuie sa stie ca acest lucru presupune existenta unei relatii de incredere", a adaugat liderul francez.

Citeste si:

A castigat aproape 4 miliarde de dolari intr-o zi, in timp ce tara sa se prabusea. Acum e cel mai bogat european