Lewis a a explicat intr-un show marca CNBC ce s-a intamplat in industria financiara in ultimele decenii. „Cand te uiti la principalii jucatori din interiorul crizei, la factorii care au impachetat produsele financiare si le-au facut si mai complicate, te intrebi daca au fost destepti sau prosti ca au procedat asa?”, a declarat Lewis, preluat de Business Insider.

Asta nu inseamna ca Lewis crede ca cei vinovati de actuala criza vor plati cumva, eventual cu libertatea. „Sub nicio forma nu m-am gandit ca cineva ar putea ajunge in inchisoare. Nu sunt un expert in ceea ce priveste dreptul sau securitate, asa ca nu stiu exact cum ajungi sa bagi pe cineva in inchisoare”, a glumit investitorul.

Totodata, Lewis este de parere ca nici cei „prosti” n-au fost atat de usor pacaliti de cei „smecheri”. „Cel mai bine era sa nu joci in nicio tabara, sa privesti din exterior. In plus, asta aduce putina serendipitate in viata ta”, adauga economistul.

„Oamenii destepti din interiorul industriei ar fi trebuit sa-si dea seama. Plutea in aer in 2007, in 2008, era previzibil.”
Asadar, marea intrebare este: „Putea sau nu criza sa fie evitata? Si daca da, de ce nimeni n-a facut nimic in sensul asta?”

Fiecare si-a urmarit interesul, crede investitorul de pe Wall Street.

Michael Lewis a scris carti cunoscute precum „Buzunarul mincinosului”, „Marea scrutatura”, „Boomerangul” si a lucrat la compania de investitii Salomon Brothers de pe Wall Street, capatandu-si astfel faima de investitor.