"Lucrurile in lume, in loc sa se imbunatateasca, s-au inrautatit si nici nu sunt semne ca in perioada imediat urmatoare se vor imbunatati. Dimpotriva. Nu se arata vremuri bune si senine in Europa si in lume. Anul trecut, noi am curmat evolutia negativa a Romaniei spre colapsul economic, cu pretul greu platit de romani. Si vreau sa le multumesc in primul rand romanilor, pentru ca ei au salvat Romania de la colapsul economic - prin faptul ca am inteles impreuna ca putem salva tara doar punand degetul pe rana atunci cand a trebuit. Daca Romania nu lua masurile acelea, astazi tara ar fi avut un deficit bugetar de minus 14%. Azi il are de minus 4,4%, deci o diferenta de aproape 10 procente. Ganditi-va cine ar fi imprumutat tara noastra cu asemenea suma uriasa de bani doar ca sa consume? Nimeni. Aveam alternativa de a nu face nimic. Si atunci si tara s-ar fi scufundat din punct de vedere economic, iar partidul ar fi disparut", a declarat Emil Boc, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus ca anul viitor deficitul bugetar va fi sub 3%, iar Romania se va imprumuta mai putin in 2012 in comparatie cu acest an.

"Deficitul bugetar va fi sub 3%, iar Romania se va imprumuta si mai putin in 2012 in comparatie cu 2011. Anul trecut am avut un deficit bugetar de 6,5%, anul acesta il avem de 4,4%. La anul va fi sub 3%. Asta inseamna ca tara, incetul cu incetul, isi reduce imprumuturile si poate sa isi sustina cresterea economica.(...) Aici nu trebuie inventata apa calda. Nu trebuie laureati ai premiilor Nobel sa vina si sa ne spuna ce trebuie sa facem ca sa putem avea locuri de munca. Ce s-a facut peste tot in lume facem si noi: orientarea cu prioritate a banilor catre investitii", a adaugat Boc.

Traian Baseascu avertizeaza asupra unei posibile recesiuni in Romania. Ce spun reprezentantii FMI VIDEO

Ce probabilitati sunt ca SUA si zona euro sa reintre in recesiune. Care ar putea fi efectele in Romania

Legati-va centura de siguranta: suntem tot mai aproape de o noua recesiune. Ce masuri pregateste BCE pentru a sustine economia