"Suntem inca in perioada de criza, dar cu perspectiva sa iesim din recesiune in primul trimestru al anului viitor. In primul semestru al anului viitor Romania va iesi din recesiune. Este stabilizata; evolutia este sa spunem, relativ usor de anticipat si astea sunt toate evaluarile specialistilor pe care i-am consultat, inclusiv UE. Deci iesim din recesiune, vom trece pe crestere economica in semestrul 2 al anului viitor", a spus presedintele.

In aceeasi perioada a anului trecut, si presedintele Basescu, si premierul Boc spuneau acelasi lucru despre acest an, dar pana la urma Guvernul a fost nevoit sa aplice masuri soc - scaderea salariilor si cresterea TVA - pentru ca veniturile la buget nu au corespuns prognozelor.

La intrebarea Ziarului Financiar cine este responsabil daca si in 2011 se va intampla la fel, el a raspuns:

"Responsabilitatea politica apartine tuturor celor care nu au prevazut criza si care nu au luat masuri din timp. La inceputul lui 2009, am construit bugetul pe crestere, insa noi am avut scadere. Eu incerc sa ma situez pe o pozitie realista, insa nimeni nu poate garanta daca va fi crestere sau scadere anul viitor. Orice buget e o estimare, executia bugetara e altceva", a spus Basescu.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar!