Complexul balnear "Baia Verde" din Slanic Prahova, intins pe trei hectare, are trei lacuri sarate naturale, o baza de tratament, un amfiteatru in aer liber cu 300 de locuri, doua piscine si un patinoar artificial. De anul trecut, insa, nimeni n-a calcat pe-aici.

Din 2005 pina anul trecut, complexul balnear a inghitit, pentru o renovare din temelii, 2,1 milioane de euro din fonduri Phare, si restul, pina la 3,7 milioane de dolari din resurse locale. Procedura europeana spune ca intre terminarea lucrarilor si receptia finala trebuie sa treaca un an, in care complexul sa functioneze din plin, ca sa se vada daca nu sint probleme. Anul se face exact la 1 iulie, dar proiectul e pe linia moarta.

"Ne-a afectat ordonanta 63 cand au fost oamenii dati afara, din 120 am ramas cu 66 de angajati, va dati seama ca nu puteam sa iau functionarii din primarie si sa ii duc la baza de tratament", spune Costea Danelus, primarul din Slanic Prahova.
 
Ministerul Turismului a gasit o solutie insa din noiembrie anul trecut: sa infiinteze primaria o societate comerciala care sa se ocupe special de complex. "Daca nu functioneaza, se poate merge pana la rezilierea contractului", spune Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Turismului. Receptia oficiala se va face, asadar, peste o saptamina, si atunci se vor evalua si pagubele.