"In cazuri rare, o defectiune electrica poate provoca oprirea alimentarii cu electricitate a masinilor aflate in mers", se arata intr-un comunicat al VW, care precizeaza ca directia si sistemul de franare nu sunt afectate de aceasta problema.

Vehiculele vizate de campania de rechemari, fabricate in perioada decembrie 2008-inceputul lunii martie 2013, sunt modele importate, precum Audi A3, si altele asamblate in China, cum sunt Volkswagen Magotan si Passat, conform autoritatii chineze pentru supravegherea calitatii produselor.

Autoritatea a ajuns la concluzia, dupa o investigatie de un an, ca sistemul cutiei de viteza DSG fabricat de grupului german, care nu necesita ambreiaj, poate provoca pene de motor si riscuri ascunse pentru siguranta.

Grupul german a precizat ca va inlocui gratuit componentele defecte ale cutiilor de viteza.

VW, cel mai mare constructor auto european, a vandut anul trecut 2,8 milioane de vehicule pe piata chineza, in crestere cu 25% fata de anul precedent, la o productie de 2,6 milioane de unitati in China.

Volkswagen a anuntat saptamana trecuta ca va infiinta in urmatorii ani 6-7 noi fabrici in China, pe langa cele 12 existente deja, astfel ca in 2018 sa ajunga la o productie de peste 4 milioane de vehicule pe an. China este din 2009 cea mai mare piata auto la nivel mondial.