In general, masinile isi pierd din valoare odata cu trecerea timpului, dar cat de mult si in cat de scurt timp depinde de model si de producator.

In colaborare cu un site auto, Daily Mail a facut un experiment si a verificat cinci modele de masini noi care si-au pierdut cel mai putin din valoare intr-un an de la achizitionare.

Iar rezultatele arata ca cele mai bune masini sunt fabricate tot de producatorii germani.

Astfel, pe locul 1 se afla BMW Seria 3, o masina foarte cautata atat de catre oamenii de afaceri, cat si de familii si care costa anul trecut in jur de 30.000 de lire sterline, noua. Anul acesta, aceeasi masina, mai veche cu un an, se vinde cu aproximativ 25.400 de lire sterline.

Locul al doilea este ocupat de fratele mai mare al modelului anterior, si anume BMW Seria 5. Cu un an in urma, masina putea fi achizitionata la pretul de 37.400 de lire sterline, iar acum valoreaza 31.800 de lire. 

TEST DRIVE cu Dacia Lodgy. Ce au inteles francezii din masina de 10.000 de euro. GALERIE FOTO

Volkswagen golf este cel de-al treilea model care isi pastreaza valoarea destul de mult in timp. Daca anul trecut un Golf nou se vindea cu 18.500 de lire sterline, un an mai tarziu acesta valoreaza cu 3.000 de lire mai putin. 

Audi A3 ocupa pozitia a patra, astfel, daca anul trecut un Audi A3 nou costa 22.500 de lire sterline, aceeasi masina costa 18.500 lire sterline dupa 12 luni.

Clasamentul este incheiat tot de un model german, si anume Volkswagen Polo. Daca anul trecut masina costa 12.500 de lire sterline, acum ea costa aproximativ 10.000 de lire.

Ce masina sa nu-ti cumperi. Topul celor mai putin satisfacatoare automobile GALERIE FOTO