Volkswagen oferă de asemenea și stimulente cuprinse între 1.000 și 2.380 de euro pentru cei care vor să cumpere mașini hibrid sau electrice. Oferta va fi valabilă până la finalul anului.

Producătorul auto a anunțat că, prin această serie de stimulente, vrea să “contribuie la îmbunătățirea calității aerului din orașe.”

Și celelalte branduri din grup, inclusiv Porsche, Audi, Skoda și Seat, vor veni cu propriile stimulente, pentru încurajarea achiziției de mașini electrice. Un purtător de cuvânt al producătorului german a declarat pentru BBC că oferta ar putea fi extinsă și in Marea Britanie.

Volkswagen a venit cu acest plan săptămâna trecută, după un summit important la care au participat politicieni si cei mai mari producători auto din Germania, între care și BMW, Daimler și Opel.

Citește și: Premieră istorică. Producătorul auto care a anunțat că nu va mai produce mașini pe benzină și motorină, din 2019

Mașinile cu motoare diesel sunt sub lupa autorităților de doi ani, de la declanșarea scandalului fără precedent de la Volkswagen, privind manipularea emisiilor poluante. Producătorul german folosise softuri care manipulau emisiile pe mai mult de 11 milioane de mașini vândute în Europa și SUA.

În consecință, VW, BMW, Daimler și Opel s-au oferit să actualizeze gratis softurile pentru reducerea emisiilor la mașinile noi și să propună diferite discounturi pentru scoaterea din circulașie a mașinilor mai vechi de 10 ani.

“În doar câteva zile, în Europa s-a observat un val de inițiative pentru eliminarea mașinilor diesel și încurajarea achiziționarii celor electrice. Până acum, astfel de acțiuni se observă mai ales în Germania, dar probabil că vor veni din urmă și producătorii din alte țări”, arată o analiză Evercore ISI.

Analiștii se așteaptă ca astfel de măsuri să crească semnificativ vânzările de mașini în următoarele luni, în condițiile în care consumatorii se vor grăbi să prindă discounturile propuse.