Jeremy Clarkson, suspendat saptamana trecuta de la carma emisiunii "Top Gear", dupa ce a fost acuzat ca ar fi lovit cu pumnul un membru al echipei de productie, vorbeste intr-un articol publicat in numarul pentru luna martie al revistei Top Gear despre calatoriile cu autobuzul, nordul Angliei si taximetristii londonezi ale caror masini "miros a bolnav", informeaza theguardian.com. 

"Sa analizam ce alternative avem la a calatori cu propria masina. Avem trenul, care este excesiv de scump. In prezent costa mai mult sa mergi cu trenul pana la Leeds (oras aflat la 313 kilometri nord-vest de Londra, n.r.) decat te costa sa ramai unde esti si sa cumperi o casa. Apoi avem autocarul care este plin de boli si betivi care vor sa te injunghie in inima. Putem sa sarim peste bicicleta, evident, ceea ce ne lasa o singura alta optiune: sa punem pe altcineva sa conduca masina in locul nostru", a scris Clarkson in articolul din revista britanica Top Gear. 

"In Londra, sunt doua tipuri de soferi. Ai un tip care tocmai a ajuns aici dintr-o tara despre care nu ai auzit, a carui masina miroase vag a ulei de lavanda si om bolnav, care habar n-are unde merge si nu are cum sa ajunga acolo pentru ca nu pune niciodata benzina de mai mult de doua lire in rezervor. Apoi ai un sofer imbracat la costum, conducand un Mercedes S-Class elegant care chiar stie unde merge si este foarte politicos, dar care te taxeaza cu 7.500 de lire pe mila", a mai scris vedeta britanica. 

Jeremy Clarkson a criticat si nordul Angliei, spunand despre soferi ca trebuie sa se lupte pentru un loc de munca cu "o jumatate de milion de Dacii inregistrate in strainatate, care sunt conduse de oameni care n-au mai vazut asfalt in viata lor si care cred ca limita de viteza este viteza maxima a masinii lor. Care este de vreo 70 de kilometri pe ora (42 de mile pe ora in orginal, n.r.)".

Cel mai probabil, Clarkson a scris articolul inainte de incidentul din Hawes, North Yorkshire, in urma caruia a fost suspendat de BBC, comenteaza The Guardian. 

Radiodifuzorul public britanic a demarat o ancheta in legatura cu acest incident, care este condusa de directorul BBC Scotland, Ken MacQuarrie.

Jeremy Clarkson si producatorul Oisin Tymon ar trebui sa prezinte fiecare versiunea proprie despre incident in zilele urmatoare.