Livrarile au urcat cu 3,3% luna trecuta, la 81.640 unitati, dupa un avans de doar 0,06% in iulie, a anuntat luni Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Ford Focus, Vauxhall Corsa, Vauxhall Astra si Volkswagen Golf.

In august, Dacia a vandut 845 de vehicule pe piata britanica, in crestere cu 97,43% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 428 de unitati.

Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit a cerut Guvernului sa sprijine cererea pe cea de-a doua piata auto europeana.

Directorul general al SMMT, Mike Hawes, a afirmat recent: "Piata auto este o parte vitala a economiei britanice si este important ca Executivul sa asigure conditiile economice care sa sprijine increderea persoanelor fizice si juridice".

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut in primele opt luni din acest an cu 2,8%, la 1,68 milioane de unitati. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf si Nissan Qashqai.

In perioada ianuarie - august 2016, Dacia a vandut pe piata britanica 15.676 de vehicule, in scadere cu 1,6% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 15.931 de unitati.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

Agentia de evaluare financiara Fitch a avertizat recent ca, cel mai probabil, vanzarile de autovehicule noi vor scadea in Marea Britanie din cauza incetinirii ritmului de crestere a economiei si a diminuarii increderii consumatorilor.