Dacia, insa, anunta cifre spectaculoase de pe a doua cea mai mare piata din UE.

Luna trecuta, Dacia a vandut 1.386 vehicule pe piata britanica, in crestere cu 33,27% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 1.040 unitati.

In urma cu doua zile, Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania anunta cifre la fel de bune pentru Dacia, pe cea mai mare piata din UE: un avans de 10,5% a inmatricularilor.

La nivel general, livrarile au urcat cu doar 0,06% luna trecuta, la 178.523 unitati, a anuntat joi Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Vauxhall Astra, Ford Focus si Nissan Qashqai.

Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit a cerut Guvernului sa sprijine cererea pe cea de-a doua piata auto europeana. "Piata auto este o parte vitala a economiei britanice si este important ca Executivul sa asigure conditiile economice care sa sprijine increderea persoanelor fizice si juridice", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut in primele sapte luni din acest an cu 2,8%, la 1.599.159 unitati. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf si Nissan Qashqai.

Agentia de evaluare financiara Fitch a avertizat recent ca cel mai probabil vanzarile de autovehicule noi vor scadea in Marea Britanie din cauza incetinirii ritmului de crestere a economiei si a diminuarii increderii consumatorilor.