Noul model Ferrari 599 GTO a deschis lista lunga a masinilor de lux aduse de constructori la Salonul de la Beijing. Masina, care ajunge la 100 de km/h in 3 secunde si jumatate costa 350.000 de euro.

Cand vine vorba de masini de lux, marimea conteaza in China. Noul BMW seria 5, cu 10 cm mai lung decat modelul standard, este un exemplu in acest sens. Iar spatiul se simte pe locurile din spate.

Cum pentru omul de afaceri chinez nu conteaza neaparat puterea motorului, constructorii auto au fost foarte atenti la capitolul confort. Prin urmare, Audi a venit cu modelul de lux Sedan A8 si la fel si Mercedes, cu modelul din clasa E.

Printre cei care au adunat multi vizitatori s-au numarat si chinezii de la Geely, care au achizitionat luna trecuta marca Volvo.

Geely G8 este o masina concept care este deja poreclita "Rolls Royce-ul Chinei", creata special pentru un om de afaceri care prefera sa calatoreasca singur. Asta pentru ca in spate este doar un singur loc!

Pentru muritorii de rand, insa, exista dubita creata de Changan, cel mai bine vanduta masina din China. La 5.000 de dolari, este ieftina si spatioasa, se lauda producatorul care estimeaza ca va vinde doua milioane numai anul acesta.

Anul trecut, chinezii au cumparat 13,6 milioane de masini, devenind prima piata auto din lume, iar unii analisti estimeaza ca anul acesta vor bate iarasi recordul mondial, ajungand pana la 20 de milioane de automobile vandute.