“În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni”, a anunțat compania, într-un comunicat de presă.

Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat. Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru, iar Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.

“Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor. Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea”, a mai precizat Renault România.

Automobile Dacia a întrerupt inițial producţia la uzinele din Mioveni pe data de 19 martie până 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic, anunţa compania, la vremea respective. Groupe Renault România a anunţat, ulterior, că prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie "în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare".
 
Și angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând cu data de 19 martie 2020, beneficiind de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază. Perioada a fost prelungită până pe 30 aprilie, potrivit unui anunț al companiei.