Avansul acţiunilor Tesla a mărit capitalizarea de piaţă a companiei cu 30 de miliarde de dolari, eclipsând evaluarea actuală a Ford Motor, care este de 25 de miliarde de dolari.

JMP Securities a majorat preţul ţintă al acţiunilor Tesla de la 1.050 de dolari pe unitate la 1.500 de dolari pe unitate, după livrările de vehicule peste aşteptări raportate de Tesla, contrar declinului vânzărilor de la nivelul sectorului auto, declanşat de criza economică provocată de pandemia de coronavirus.

”Considerăm că întrebarea care trebuie pusă nu este dacă acţiunile sunt scumpe, la nivelul actual de evaluare, ci ce indică dezvoltarea şi poziţia concurenţială a companiei în legătură cu potenţialul acţiunilor în următorii câţiva ani”, a scris analistul JMP Securities Joseph Osha într-o notă adresată clienţilor, anticipând că vânzările anuale ale Tesla ar putea atinge 100 de miliarde de dolari până în 2025, scrie News.ro.

JPMorgan, care are rating ”subevaluat” pentru Tesla, şi-a majorat preţul ţintă pentru acţiunile companiei de la 275 de dolari la 295 de dolari, în timp ce Deutsche Bank l-a revizuit în urcare de la 900 de dolari la 1.000 de dolari.

Preţul ţintă mediu al analiştilor pentru acţiunile Tesla este de 675 de dolari, comparativ cu preţul actual de 1.372 de dolari, potrivit firmei de anliză a pieţei Refinitiv.

Datele solide privind livrările Tesla au mărit aşteptările ca producătorul american de automobile electrice să obţină profit în trimestrul al doilea, ceea ce ar duce la patru trimestre profitabile consecutive, o premieră în istoria companiei.

Cu toate acestea, mulţi investitori consideră că avansul de aproape 500% consemnat de titlurile Tesla în ultimul an este nesustenabil. Acţiunile Testa sunt tranzacţionare de 158 de ori profitul estimat, care este o evaluare extraordinat de ridicată, potrivit Refinitiv.

Tesla a livrat în trimestrul al doilea 90.650 de vehicule, cu mult peste estimările de 74.130 de vehicule, potrivit datelor Refinitiv. Compania a livrat 80.050 de SUV-uri Model Y şi automobile Model 3.