ATW, o filială a grupului canadian ATS Automation Tooling Systems, era în pragul lichidării din cauza scăderii comenzilor, a relatat presa germană în septembrie.

Pe 25 septembrie, ATS a anunţat că anumite active ale uneia din diviziile sale din Germania vor fi vândute, iar angajaţii transferaţi la o terţă parte, dar nu a dezvăluit numele companiei, scrie News.ro.

Vineri, ATS şi ATW nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Achiziţia a fost anunţată mai întâi de publicaţiile TheEuropean şi WirtschaftsKurier.

ATW, situată în vestul Germaniei, are circa 120 de angajaţi şi a finalizat peste 20 de linii de producţie de baterii pentru producători internaţionali de automobile, potrivit site-ului companiei.

Tesla intenţionează să crească semnificativ producţia de baterii în următorii ani, iar în timpul unui eveniment organizat recent a prezentat inovaţii despre care afirmă că vor reduce semnificativ costul pachetelor de baterii, în următorii trei ani.

În prezent, compania construieşte o a treia unitate de producţie a automobilelor, în apropiere de Berlin, care include şi o fabrică de baterii.

Totodată, Tesla intenţionează să înceapă anul viitor construcţia unei noi fabrici de vehicule, în Texas. Între proiectele viitoare ale Tesla se află producerea camionetei Cybertruck şi a camionului Semi, care au nevoie de baterii cu capacitate mai mare.


Vânzările Tesla au depăşit estimările în trimestrul trei din 2020

Livrările Tesla în trimestrul trei din 2020 au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, datorită cererii mai ridicate pentru sedanul Model 3, şi a redresării cererii pe plan global pentru modelele companiei, transmite Reuters.

Compania a anunțat că în perioada iulie-septembrie 2020 a vândut 139.300 de SUV-uri şi sedanuri, un avans de 44% faţă de perioada similară din 2019, când a livrat 97.000 de unităţi.

Conform datelor Refinitiv, analiştii se aşteptau ca producătorul american de vehicule electrice să vândă 134.720 de unităţi.

În primele nouă luni din acest an Tesla a livrat 318.000 vehicule, în timp ce ţinta companiei este de o jumătate de milion de livrări în 2020, potrivit Agerpres.

Tesla ar putea raporta al cincilea trimestru profitabil consecutiv, când va anunţa rezultatele financiare din trimestrul trei din 2020, luna aceasta.

Evoluţia Tesla în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19) a fost mai bună decât a majorităţii producătorilor auto. În trimestrul doi din 2020 vânzările pe plan global au urcat cu 2,5%, la 90.650 vehicule, comparativ cu primele trei luni din acest an, chiar dacă a trebui să-şi închidă timp de aproape două luni singura fabrică de asamblare din SUA, din Fremont, California.

În perioada aprilie-iunie 2020, Tesla a raportat un surprinzător profit net, de 104 milioane de dolari.

În predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York acţiunile Tesla Inc au scăzut cu 5,7%. Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în scădere, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că a fost testat pozitiv cu Covid-19, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.