Acordul final al autoritatilor europene depinde de prezentarea in aceasta perioada a unui plan de restructurare a grupului PSA Peugeot Citroen in ansamblul sau. 

"Garantiile sunt necesare pentru asigurarea accesului bancii PSA Finance pe piata financiara si evitarea contagiunii sistemului financiar francez, care ar afecta costul finantarii bancilor", a anuntat Comisia Europeana. 

Banca PSA Finance ofera finantare cumparatorilor de vehicule Peugeot si Citroen si nu se mai poate refinanta din cauza dificultatilor grupului PSA.  Avand in vedere ca de acest ajutor va beneficia nu numai banca, ci intreg grupul PSA, Franta trebuie sa prezinte Comisiei un plan de restructurare a producatorului auto. 

PSA Peugeot Citroen a anuntat saptamana trecuta deprecierea activelor cu 4,7 miliarde de euro si este pe cale sa raporteze pierderi uriase pentru 2012.  In perioada in care va beneficia de garantii de stat, PSA s-a angajat sa nu plateasca dividende si sa nu rascumpere actiuni sau sa ofere directorilor actiuni sau optiuni de achizitii de titluri.  Autoritatile franceze au vorbit despre garantii de 7 miliarde de euro necesare PSA. Suma de 1,2 miliarde de euro pentru care CE si-a dat acordul este pentru o perioada de numai sase luni, in care Comisia trebuie sa ia o decizie definitiva referitoare la restructurarea grupului, a precizat purtatorul de cuvant al comisarului pentru concurenta Joaquin Almunia.