Producatorul de automobile de lux va pune acesti bani alaturi de alte 500 de milioane de lire sterline pe care planuieste sa le investeasca in noi modele si tehnologii, in urmatorii cinci ani. Aston Martin cauta de multa vreme o astfel de investitie, care sa-i permita sa tina pasul cu rivalii de la Porche sau Ferrari.

Compania a fost vanduta in 2007 de catre Ford pentru 480 de milioane de lire sterline unui consortiu detinut de Investment Dar, care detine acum pachetul majoritar al firmei.

“Sunt incantat ca Investindustrial a decis sa investeasca puternic in Aston Martin”, a spus David Roberts, presedintele companiei auto. “Cu acest parteneriat si suportul continuu din partea Investment Dar, ne putem concentra pe punerea in practica a viziunii si a planurilor de viitor pe care le avem.”

Investindustrial a detinut o parte din compania italiana de motociclete Ducati, inainte de a o vinde producatorului german Audi, in acest an. Directorul Andrea Bonomi a spus ca e firma este incantata “sa devina parte din acest brand iconic”.

Aston Martin, cunoscut in special pentru asocierea sa cu franciza James Bond, va sarbatori anul viitor implinirea a o suta de ani.

Desi in ultimii ani compania s-a extins pe piata din China, vanzarile din Marea Britanie si America de Nord au fost puternic afectate de criza financiara.