Masina Aston Martin este, de altfel, cea mai scumpa piesa din cele 50 de loturi scoase la licitatie de casa Christie's. Automobilul condus de Daniel Craig are un pret estimat la 100.000 - 150.000 de lire sterline.

In total, 40 de obiecte care au legatura cu seria "James Bond" au fost scoase la vanzare vineri si pot fi cumparate online pana pe 8 octombrie. Acestora li se adauga 10 piese, care vor fi vandute in cadrul unui eveniment organizat de Christie's, la Londra, pe 5 octombrie - data care a fost desemnata "Ziua James Bond" de catre producatorii filmului.

Sumele incasate in cadrul licitatiei vor fi directionate catre organizatii non-guvernamentale, inclusiv UNICEF.

Anul acesta, Daniel Craig revine pe marile ecrane in cel de-al 23-lea film al acestei francize care implineste jumatate de secol. "Skyfall", in regia lui Sam Mendes, va fi cea de-a treia pelicula in care Daniel Craig il intruchipeaza pe Bond. Super-spionul din romanele lui Ian Fleming a ajuns pentru prima data pe marele ecran in filmul "Dr. No", din anul 1962, in interpretarea lui Sean Connery.

In luna octombrie, cei sase actori care au interpretat de-a lungul anilor rolul super-spionului britanic James Bond - Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton, Pierce Brosnan si Daniel Craig - se vor reuni la Hollywood, pentru a participa la o petrecere spectaculoasa organizata pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a agentului 007. Evenimentul, organizat de studiourile MGM, va avea loc la Hollywood, dupa premiera celui de-al 23-lea film din franciza, "Skyfall", in luna octombrie. La gala vor fi prezente si multe dintre actritele care au interpretat de-a lungul anilor roluri de "Bond girl", precum Ursula Andress si Eva Green.

Cele 22 de filme "James Bond" realizate pana in prezent au generat incasari de 1,6 miliarde de dolari in SUA si Canada, aceasta serie fiind pe locul al treilea in clasamentul celor mai de succes francize cinematografice, potrivit Box Office Mojo.