Investment Dar, din Kuweit, detine Aston Martin impreuna cu alti investitori kuweitieni. Sursele citate au precizat ca actionarii ar putea lua pana luni o decizie privind vanzarea Aston Martin.

Cumparatorul va prelua 50% din drepturile de vot in actionariat si 40% din actiuni printr-o majorare de capital, au afirmat sursele.

Investindustrial a oferit aproape 250 milioane lire sterline (400 milioane de dolari), insa producatorul indian de masini Mahindra a inaintat o oferta mult mai atractiva, au adaugat persoanele citate.

Investment Dar cauta de cateva luni companii sau fonduri interesate sa preia Aston Martin, marca preferata de automobile a lui James Bond. Grupul de investitori din Kuweit a preluat Aston Martin de la Ford in 2007, pentru 503 milioane lire sterline, si vor sa vanda compania pentru a-si plati datoriile.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Investindustrial si Aston Martin au refuzat sa comenteze informatiile. Contactati in afara orelor de lucru, reprezentantii Mahindra si Investment Dar nu au fost disponibili.