BMW Romania anunta noile tehnologii cheie ale brand-ului. Prima oara sunt “urcate” pe Seria 7 – masina completa.

Aliajul plastic-fibra de carbon este folosit la stalpii din mijloc si la alte elemente din caroserie. Greutatea scade astfel cu 130 de kg, comparativ cu generatia care inca mai e pe piata.

BMW spune in comunicat ca Seria 7 e prima masina care foloseste aliajul acesta in combinatie cu otel si aluminiu, nu neaparat ca material individual, la vedere. Unul dintre rezultatele acestei tehnici este distribuirea greutatii fata-spate in raport perfect 50:50.  Alt lucru nou este conformarea automata a masinii la stilul de condus si la harta traseului - pe care unitatea centrala o citeste prin sistemul GPS.  

Dynamic Damper Control este modul prin care masina isi regleaza automat suspensia in functie de greutatea masinii (sarcina). In acelasi capitol exista un buton nou care inalta imediat masina cu 2 cm in zonele cu denivelari. La depasirea vitezei de 35 de km/h, garda la sol coboara de la sine intelegand ca drumul greu s-a terminat.  

Cea mai spectaculoasa tehnologie noua pe Seria 7 este controlul anumitor comenzi prin gesturi, la fel cum controlezi un Xbox.

BMW a dus la urmatorul nivel si parcarea automata, care acum se poate face din afara masina, adica fara sa fii la volan. Printre ajutoarele la volan pe care deja le stim, ConnectedDrive are si una noua. Sistemul de avertizare la iesirea cu spatele din parcare, acolo unde vizibilitatea este limitata.

Alerte sonore si o lumina LED in oglinda retrovizoare il avertizeaza pe sofer daca exista trafic transversal. Daca este activata camera pentru mers inapoi, o imagine panoramica a traficului din spatele masinii apare pe display.

Acestea sunt primele detalii oficiale despre noul Seria 7.  

BMW nu a spus nimic despre o data certa de lansare, insa probabil ca la toamna e momentul optim, la Salonul Auto de la Frankfurt. In iarna ar trebui sa inceapa primele livrari in Europa.

Investitia de 600.000 de euro de la Spitalul Universitar care va salva de la moarte mii de pacienti