Francezii de la Renault controleaza o participatie de 43,4% la Nissan, care la randul sau detine 15% din actiunile Renault. Carlos Ghosn detine functiile de presedinte si director general atat la Renault, cat si la Nissan.

Alianta Renault-Nissan are deja colaborari importante cu alti producatori auto, inclusiv Daimler si Dongfeng Motor (China).  Cele doua companii partenere trec prin schimbari la nivelul managementului, in timp ce Ghosn incearca sa calmeze temerile privind incetinirea cresterii, mai ales la Nissan, scrie New York Times. 

Parteneriatele sunt incheiate de companii pentru a reduce costurile de dezvoltare si productie. 

Nissan opereaza deja o companie mixta cu Mitsubishi, denumita NMKV. Cei doi constructori au anuntat, marti, ca intentioneaza sa dezvolte in comun o noua masina din clasa mica, inclusiv o varianta electrica, pe care sa o vanda la nivel global.  De asemenea, companiile vor sa produca sub brandul Mitsubishi doua noi modele sedan, bazate pe autovehicule Renault. Unul dintre aceste modele va fi produs la fabrica Renault-Samsung din Coreea de Sud si va avea ca destinatie piata din America de Nord, in timp ce un al doilea model "se afla in discutie". 

Discutiile sunt avansate, a afirmat un purtator de cuvant al aliantei Renault-Nissan, adaugand ca nu este luata in calcul in prezent o relatie de actionariat cu Mitsubishi, scrie Mediafax.