Renault Fluence ZE si Kangoo Express ZE, un model de pasageri si un vehicul comercial, vor fi expuse si chiar testate de jurnalisti pentru a vedea care sunt performantele noilor automobile produse de francezi, potrivit transporter.ro.

Renault intentioneaza sa devina lider mondial in propulsia electrica, avand programate trei lansari europene anul acesta.

Bani pentru masini electrice

Incepand de saptamana viitoare, Programul "Rabla" va putea fi accesat si de cei care doresc sa cumpere autovehicule electrice, a declarat Ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Cei care sunt hotarati sa cumpere o masina electrica vor primi in locul unei masini casate sase vouchere, in valoare totala de peste 5.000 de euro, iar cei care nu au masini de casat vor primi facilitati de pana la 25% din pretul masinii electrice, transmite corespondentul Mediafax.

"De saptamana viitoare, cei care vor dori sa cumpere autovehicule electrice si caseaza masini vechi vor primi sase vouchere, si nu unul ca pentru programul obisunuit, ceea ce inseamna peste 5.000 de euro. De fapt, asta inseamna diferenta de pret intre o masinaa cu combustibil si una electrica. In plus, celor care nu vor participa la Programul «Rabla» o sa le acordam o facilitate de 25% din pretul autovehicului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro", a spus ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul Borbely a precizat ca in perioada urmatoare vor fi organizate diverse targuri de masini electrice pentru a oferi posiblitatea producatorilor si dealer-ilor sa-si prezinte masinile care functioneaza doar pe baza de acumulatori eletrici.

Ministrul Laszlo Borbely a fost prezent, joi, la Vaslui, unde a semnat un proiect in valoare de 40 milioane de euro care prevede construirea unei gropi ecologice de reciclare a deseurilor.

La inceputul lunii aprilie, ministrul Laszlo Borbely s-a intalnit cu mai multi reprezentanti ai conducerii companiei Renault, subiectul discutiei reprezentandu-l modalitatea prin care statul poate incuraja cumpararea masinilor electrice in locul celor care folosesc combustibil fosil.

Borbely preciza ca in urma discutiilor a ajuns la concluzia ca exista doua variante pentru ca statul sa stimuleze cumpararea de vehicule electrice, una dintre acestea fiind Programul "Rabla".