Cum si mai ales unde iti incarci rapid masina ta electrica
Mitsubishi i MiEV si Citroen C-Zero sunt primele automobile electrice aduse in Romania. Poate te gandesti sa cumperi unul dintre cele dou modele si nu stii cum poti sa o incarci?
In primul rand, vestea buna este ca importatorii marcilor Mitsubishi si Citroen, primii care aduc in Romania automobile cu propulsie electrica, vor instala la sediile lor dispozitive de alimentare rapida cu energie a masinilor.
"Am purtat discutii in vederea crearii unei infrastructuri pentru modelele electrice atat cu municipalitatea, cat si cu alti parteneri cu potential in aceasta directie. In ceea ce ne priveste, vom incepe prin montarea unui sistem de incarcare rapida la sediul nostru", a declarat Ana-Maria Matei, director de marketing al M Car Trading, importatorul Mitsubishi, citata de Mediafax
La randul sau, Laura Antonov, directorul de marketing al Citroen Romania, a spus ca importatorul are in vedere instalarea in cadrul reprezentantei de borne de alimentare cu electricitate a masinilor si ca va discuta cu furnizorul de energie.
In Romania, nu exista pana in prezent o infrastructura de alimentare a vehiculelor propulsate electric.
Alimentarea acumulatorilor vehiculului electric se poate face la o priza normala si dureaza pana la sase ore, in timp ce cu ajutorul unei statii speciale incarcarea poate fi redusa la 30-45 de minute.
Primul client in Romania al unui model electric este reprezentanta la Bucuresti a Mitsubishi Corporation, care a comandat un model i MiEV.
"Prima livrare a unui model MiEV va avea loc in luna aprilie, catre Mitsubishi Corporation. Suntem in discutii cu doi alti potentiali clienti care doresc achizitionarea acestui model", a spus Ana-Maria Matei.
Reprezentantul Citroen Romania a spus ca nu a primit inca o oferta ferma pentru modelul Citroen C-Zero, insa discuta cu mai muti potentiali cumpatatori.
Versiunile de baza ale Mitsubishi i MiEV si Citroen C-Zero au preturi foarte apropiate, in jur de 36.600 de euro cu TVA inclus.
Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul va introduce un pachet de stimulente financiare pentru incurajarea achizitiilor de masini electrice, destinate atat cumparatorilor, prin acordarea unei "prime ecologice", cat si producatorilor, prin deducerea cheltuielilor din impozitul pe profit sau acordarea de ajutoare de stat.
Facilitatile menite sa incurajeze productia si achizitia de autovehicule electrice vor fi incluse intr-o strategie privind incurajarea vehiculului electric, au declarat la sfarsitul anului trecut surse oficiale.
Pe acelasi subiect: