Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), cea care imparte tichetele catre REMAT-urile din intreaga tara, a distribuit pana in prezent 94.250 de vouchere, iar unitatile REMAT au casat  67.182 de masini. Pana in momentul de fata au fost cumparate prin "Rabla" 11.693 de masini noi.

Ca statistica, pentru achizitia de masini noi prin Programul Rabla au fost folosite in medie 2,9 vouchere. Majoritatea autoturismelor cumparate prin programul de innoire a parcului auto sunt Dacii.

"Asta se intampla cand il faci pe om sa fie interesat. Daca va uitati, avem o medie de 2,9 vouchere folosite la cumpararea fiecarei masini noi. Vedem ca, practic, fiecare om care si-a cumparat o masina noua s-a agitat, a cautat, a mai gasit doua bonuri de cumparat... Sistemul functioneaza", a spus Borbely

Editia 2010 a programului "Rabla" a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher in valoare de 3.800 lei, care poate fi valorificat la liber. Pentru achizitia unei masini noi pot fi folosite maximum trei vouchere.

Toate cele 50.000 de tichete tiparite initial au fost impartite REMAT-urilor in aproximativ o luna, perioada in care au fost casate circa 32.000 de masini vechi, cam tot atat cat in intreg anul 2009.

La inceputul lunii aprilie numarul a fost suplimentat cu inca 50.000 de tichete.