Fox News scrie despre o alianta a producatorilor de masini electrice din Japonia si China, National Electric Vehicle Sweden AB. Acestia au cazut de acord sa cumpere activele diviziei de productie a automobilelor suedeze. 

Accentul va fi pus pe masini electrice cu design suedez, tehnologie japoneza si o prezenta mare pe piata din China, pentru a crea o companie premium de autoturisme electrice.

Practic, acesta este numele Saab, pe o cu totul alta clasa de masini. 

Compania a inceput deja sa se ocupe de angajari si este gata sa produca primele masini. Se pare ca este vorba de un vehicul electric bazat pe tiparul Saab 9-3.

Constructorul auto suedez Saab a cerut anul trecut protectie de creditori

Saab a solicitat in 2011 unei instante locale inceperea procedurii de faliment prin "reorganizare voluntara", compania asteptand investitiile promise de investitori din China.

Grupul american General Motors, restructurat in 2009 sub protectia falimentului, planifica sa inchida Saab, insa compania suedeza a fost salvata la inceputul anului 2010 de Spyker Cars, redenumit ulterior Swedish Automobile (Swan). 

Productia la fabrica Saab din Suedia a fost suspendata aproape continuu din aprilie 2011, deoarece furnizorii au refuzat sa mai livreze piese pana nu vor primi bani.