Actiunile Peugeot, care a anuntat miercuri o alianta strategica cu General Motors, au scazut cu pana la 7,7%.

"Rezultatele Peugeot din 2011 au fost cu mult sub asteptarile Moody’s", a declarat Falk Frey, analist la agentia de evaluare financiara, adaugand ca retrogradarea include si dificultatile companiei de a-si imbunatati situatia financiara pe termen scurt si mediu, dupa problemele de anul trecut.

Divizia auto a Peugeot a consemnat in al doilea semestru al anului trecut pierderi de 497 milioane euro. Pe ansamblul anului trecut, profitul net al Peugeot a scazut cu 48%, la 588 milioane de euro.

Peugeot a anuntat in februarie un plan de vanzare de active si amanarea unor investitii, in conditiile dublarii datoriilor in semestrul al doilea din 2011, la 3,4 miliarde de euro.

Un purtator de cuvant al Peugeot, Jean-Baptiste Mounier, a declarat ca decizia Moody’s este rezultatul evalurarii profitabilitatii grupului si nu are legatura cu acordul de miercuri cu General Motors.

GM si Peugeot au anuntat miercuri o alianta prin care grupul american va cumpara 7% din actiunile constructorului francez, urmand sa participe si la o emisiune de drepturi a acestuia de 1 miliard de euro, in vederea obtinerii unor economii anuale de 2 miliarde de dolari.