"Nu a existat pana acum in istoria modelului Boxster o schimbare atat de ampla. Noul model decapotabil vine cu o structura total schimbata, greutate redusa, sasiu nou, complet regandit, ampatamentul marit si caroseria mai lata. Noul Boxster este si cu 15% mai economic fata de modelul precedent. In functie de motorizare, consumul poate fi mai mai mic de 8 litri la suta de kilometri", se arata intra-un comunicat Porsche Romania, citat de Mediafax.

Automobilul sport va fi disponibil in doua versiuni de echipare - Boxster si Boxster S. Ambele variante sunt echipate cu motoare cu 6 cilindri pe benzina si sistemul start/stop.

Modelul de baza, Boxter, este echipat cu un motor de 2,7 litri ce dezvolta 265 cai putere, accelereaza de la zero la suta de kilometri in 5,7 secunde si are un consum de 7,7 litri.

Versiunea Boxster S este dotata cu un motor de 3,4 litri, de 315 cai putere. Aceasta varinata poate atinge o suta de kiometri pe ora in 5 secunde si consuma mixt 8 litri de combustibil la suta de kilometri.

Clientii pot opta pentru cutie de viteze manuala in 6 trepte sau automata cu 7 trepte. Anul trecut, in Romania au fost inmatriculate 119 automobile Porsche, cu 5% mai putine fata de 2010.