Veniturile Porsche in primele sase luni din 2011 au avansat cu 19%, situandu-se la 5,22 miliarde de euro.

Sustinut de Volkswagen, grup cu care se afla in proces de fuziune, Porsche intentioneaza sa-si dubleze vanzarile la cel putin 200.000 de autovehicule pana in 2018, prin lansarea de noi modele si extinderea pe pietele emergente. Totodata, compania se asteapta sa creasca livrarile la peste 100.000 de unitati in acest an, de la 97.000 in 2010. In primele sase luni din 2011, vanzarile Cayenne au urcat de peste doua ori, la peste 28.000 de unitati.

"Sunt rezultate excelente. Profitul si marjele sunt peste asteptari. Porsche are produse excelente, precum Cayenne si Panamera, iar climatul pentru masini scumpe este foarte bun", a afirmat Juergen Pieper, analist la compania germana de cercetare Bankhaus Metzler.

Pentru a sustine cresterea, Porsche intentioneaza sa lanseze anual un model nou, spunea in luna iunie directorul de vanzari, Bernhard Maier. Modelul cheie pentru acest an va fi cea de-a saptea generatie a 911, care va debuta in septembrie la salonul auto de la Frankfurt. Autoturismul va fi imbunatatit fata de versiunea anterioara.

Firma germana constructoare de automobile sport Porsche AG a fost fondata in 1931 de Ferdinand Porsche, inginerul care a creat si primul model Volkswagen, astazi celebrul Volkswagen Beetle.

Compania are sediul in Stuttgart, Baden-Württemberg.

In Romania, Porsche este reprezentata de firmele Porsche Romania si Porsche Inter Auto Romania, care importa si comercializeaza automobile marca Porsche, Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Bentley si Lamborghini.

Citeste si:

Viitorul model Dacia monovolum, testat departe de ochii lumii. Ce caracteristici are noua masina autohtona VIDEO

Noua campanie publicitara cu care Dacia spera sa-si creasca vanzarile: "Nu e o gluma. Astea sunt preturile" VIDEO