"Nu are Guvernul un punct de vedere. Am un singur punct de vedere, personal. Din cand in cand, asa o lectie pentru cei care tot dau lectii e binevenita", a comentat Ponta.

Si fostul presedinte Basescu a reactionat in cazul gigantului auto. El sustine ca nu a auzit despre nicio arestare fara judecata la Volkswagen si nici la autoritatea de stat care, impreuna, au "inselat" consumatori de pe toate continentele "masluind cu buna stiinta" caracteristicile tehnice a milioane de masini vandute. 

"La Bucuresti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei saluta public anticoruptia manifestata prin arestarile fara judecata (preventive) atunci cand este vorba despre suspiciuni de coruptie. In Germania n-am auzit despre nicio arestare fara judecata (preventiva) la Volkswagen si la autoritatea de stat care, impreuna, au inselat consumatori de pe toate continentele masluind cu buna stiinta caracteristicile tehnice a peste 11 milioane de masini vandute, furand sume uriase din buzunarele cetatenilor. Oare daca ambasadorul Germaniei la Bucuresti ar fi intrebat de un jurnalist roman de ce nu sunt arestati preventiv cei responsabili de inselatoria germana, ce ar raspunde? Ne-ar spune cumva ca in Germania trebuie respectate drepturile omului si prezumtia de nevinovatie? Dar in Romania?", a scris sambata fostul presedinte pe pagina de socializare.

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare.

Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.