Constructorii auto Volkswagen, Opel, divizie a General Motors, precum si Fiat, au uzine pentru productia de autovehicule in Polonia.

"Am ajuns la o decizie cu privire la o alta mare investitie, una americana in sectorul auto", a declarat Morawiecki, fara a oferi alte detalii, cu ocazia unei conferinte de presa referitoare la planurile grupului german Daimler de a investi 500 milioane de euro pentru a construi o uzina de motoare in sud-vestul Poloniei.

Prezent la aceasta conferinta de presa, Markus Schaefer, membru in boardul Mercedes-Benz Cars, a precizat ca viitoarea uzina de la Jawor, situata la aproximativ 70 de kilometri vest de Wroclaw, va avea aproximativ 500 de angajati.

De asemenea, la un alt eveniment organizat joi, vicepremierul polonez Mateusz Morawiecki a confirmat ca grupul auto japonez Toyota are si el planuri de a investi in Polonia. "Se poarta discutii in acest sens", a spus Morawiecki.

Luna trecuta, firma sud-coreeana LG Chem a anuntat si ea ca va investi 1,3 miliarde zloti (aproximativ 340 milioane de dolari) pana in 2018 pentru a construi la Wroclaw, in sud-vestul Poloniei, o uzina capabila sa produca 100.000 de baterii pe an incepand din 2019. Investitia firmei sud-coreene va duce la crearea unui numar de 700 de noi locuri de munca.