Modelul LaFerrari lansat la Geneva este, dupa mesajul lui Luca di Montezemolo, “state of the art car” pentru Italia si restul lumii. Restul lumii inseamna pentru Ferrari Rusia, China, America si cele mai civilizate tari din Europa.

Hibridul de 950 CP a intaratat 1.000 de oameni in primele 3 zile de la lansarea din Elvetia (Salonul Geneva 2013). Productia de serie este insa limitata la fix 495 de bucati. Dar Ferrari este compania care isi permite inca sa-si aleaga clientela mai ales in cazul superproductiilor de cinci stele.

Vor fi si zomenzi special pentru cei mai importanti si mofturosi cumparatori – de obicei din zona araba.

Criteriul selectiei functioneaza si in cazul accesoriilor foarte scumpe cu marca Ferrari. Hublot, cea mai scumpa companie de ceasuri din lume a facut 50 de ceasuri LaFerrari pe care probabil se vor bate cei aproape 500 de oameni care dau 1.3 mil. euro pe masina.

MP-05 (cod de fabricatie) este dezvoltat cu totul de Hublot – mecanism tourbillon (11 cilindri in linie) cu rezerva de energie pentru 50 de zile (un record).

Ora si minutele se citesc in dreapta grupului de cilindri, iar pe stanga se vede rezerva de putere ramasa. Geamul este din safir, carcasa din titan si mici elemente din carbon doar pentru design.

Hublot este partener oficial Ferrari si Scuderia Ferrari (motorsport) din 2011 pana in 2016. Este a patra companie de ceasuri care lucreaza cu italienii, dupa Girard Perregaux, Officine Panerai si Cabestan.