Veniturile au crescut cu 3%, la 118 miliarde de euro, in timp ce vanzarile au urcat cu 7%, la 2,35 milioane de unitati.
Grupul german a informat investitorii, joi, la prezentarea rezultatelor financiare pentru anul trecut, ca se asteapta la crestere "semnificativa" si in acest an.

"Daimler a incheiat 2013 cu niveluri record pentru numarul de autovehicule vandute, venituri, profit operational si profit net. Grupul asteapta din nou crestere in acest an", se arata intr-un comunicat al Daimler, citat de AFP.

Producatorul auto va propune majorarea dividendului platit actionarilor, la 2,25 euro, de la 2,2 euro pentru anul anterior.
"2013 a fost un an pe care nu l-am inceput foarte bine, dar care s-a incheiat cu succes. Eforturile noastre au dat roade", a declarat directorul general al Daimler, Dieter Zetsche.

Grupul se afla in mijlocul unui program de doi ani pentru reducerea cheltuielilor cu 2 miliarde de euro la divizia de autoturisme. Programul vizeaza costuri mai mici pentru materiale, imbunatatirea eficientei productiei si cresterea flexibilitatii utilizarii fondurilor. In 2013, Mercedes a reusit sa economiseasca 800 de milioane de euro, a spus Zetsche, citat de Bloomberg.

Toate diviziile au contribuit la cresterea numarului de unitati vandute, se arata in comunicatul Daimler. Astfel, Mercedes-Benz Cars a inregistrat un avans de 8%, la 1,57 milioane de autoturisme, vanzarile Daimler Trucks au crescut cu 5%, la 484.211 unitati, cele ale Mercedes-Benz Vans cu 7%, la 270.144 vehicule comerciale usoare, iar cele ale Daimler Buses cu 5%, la 33.705 autobuze.