Investitia pentru hala de productie cu o suprafata de circa 13.000 de metri patrati este de aproape 40 milioane euro.  Constructia a fost finalizata in zece luni, iar unitatea include linii moderne de montaj, spatii pentru birouri, depozitare si logistica. 

"Extinderea capacitatilor de productie de la Star Transmission sprijina productia suprasolicitata din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care functioneaza cu acest model de cutie de viteza se bucura de mare succes", se arata intr-un comunicat al filialei producatorului auto german, preluat de Mediafax.

Cei 150 de muncitori ai fabricii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania. 

"Nu exista diferente calitative intre o cutie de viteza produsa in Germania si una produsa in Romania", a declarat, in administratorul companiei Star Transmission, Bernd Krottmayer. 

Star Transmission a mai deschis, in iulie, la Sebes o unitate de productie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investitie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de munca.  Pe de alta parte, Daimler a anuntat in luna aprilie a anului trecut ca va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes. 

Firma Star Assembly, detinuta de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro pentru constructia unei unitati de productie de transmisii automate la Sebes, investitia totala ridicandu-se la circa 238 milioane euro.

Proiectul va permite crearea unui numar estimat de 510 noi locuri de munca, iar acordul de finantare a fost emis la finele lunii august.