Cei doi producatori au anuntat joi ca divizia Mercedes-AMG a Daimler va dezvolta motoare V8 in colaborare cu britanicii, pentru viitoarele modele Aston Martin, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Producatorul vehiculelor Mercedes-Benz va primi actiuni Aston Martin fara drept de vot, intr-o tranzactie non-cash. Participatia va creste odata cu dezvoltarea colaborarii. 

"Prin preluarea unei participatii, Daimler arata angajamentul de a colabora pe termen lung cu Aston Martin, care la randul sau castiga un patener puternic. Cei doi producatori trebuie sa aiba grija sa nu ajunga sa se concureze unul pe altul", a declarat Frank Biller, analist la LBBW in Stuttgart. 

Aston Martin, singurul producator de automobile de lux din lume care nu apartine unui grup mare, incearca sa limiteze cheltuielile pentru noi modele. Modelul sau Rapide, cu un pret de 189.995 de euro, concureaza cu Bentley (VW), Ferrari (Fiat) si Maserati. 

Mercedes AMG fabrica automobilul de lux SLS, cu usi cu deschidere pe verticala. 

Brandul Mercedes-Benz se afla pe locul al treilea in privinta vanzarilor pe piata mondiala a masinilor de lux, in urma BMW si Audi (VW). 

Colaborarea Daimler cu Aston Martin, ale carui vehicule au aparut in filmele cu James Bond, confera grupului german prezenta pe segmentul ultra-lux, dupa ce a renuntat la brandul neprofitabil Maybach in 2011.