Automobilul, cu caroserie blindata, va fi urmasul unor modele Mercedes detinute de celebritati precum Coco Chanel si fostul lider din Filipine Ferdinand Marcos.

Cele patru scaune din spate, pozitionate cate doua fata in fata, vor fi separate de sofer printr-un geam care sa asigure discretia, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

Pullman va fi ultimul dintr-o gama de lux extinsa la sase modele, numar dublu fata de variantele predecente.

Planul Mercedes de extindere a gamei de lux include si un model coupe sport, care va intra la vanzare la toamna.

Prin dezvoltarea pe segmentul de lux, grupul Daimler, care include divizia Mercedez-Benz, concureaza cu BMW si Audi, divizie a Volkswagen, pentru pozitia de lider mondial.

"Cu noul model clasa S, incearca sa evoce faimosul 600 Pullman, care a fost folosit de la dictatori si pana la John Lennon. Vor sa arate ca Mercedes inca se preteaza pentru elita absoluta, lux si opulenta. O astfel de masina are o valoare simbolica", a declarat Tim Urquhart, analist la compania de consultanta IHS in Londra.

Directorul general al Mercedes, Dieter Zetsche, mizeaza pe automobilele clasa S pentru indeplinirea obiectivului de a depasi BMW si Audi, in functie de profit si livrari, pana la sfarsitul deceniului.

"Avem ambitia sa construim cea mai buna masina din lume. Este extraordinar cand iti dai seama ca atingi un nivel la care concurenta nu poate ajunge", a declarat Zetsche in Toscana, unde Mercedes prezinta presei modelul coupe clasa S.

Automobilul coupe clasa S, de 126.000 de euro, care va concura cu modele precum Bentley Continental GT, va fi lansat pe piata americana in luna octombrie. Modelul va fi prevazut, optional, cu spoturi interioare cu cristale Swarovski.

Mercedes intentioneaza sa lanseze o editie Maybach extralunga, pentru pasageri, a clasei S in noiembrie, la salonurile auto de la Los Angeles si Guangzhou, China. Automobilul va reinvia brandul ultra-luxos al Mercedes, care a fost scos din productie in 2012, din cauza concurentei puternice a Rolls-Royce (BMW) si Bentley (VW).

Potrivit estimarilor IHS Automotive, vanzarile de automobile clasa S vor creste in acest an cu 63%, la 98.600 de unitati, peste livrarile cumulate, de 88.100 de unitati, anticipate pentru BMW serie 7 si Audi A8.