Mai multi antreprenori, investitori, oameni din tehnologie si jurnalisti s-au reunit saptamana trecuta in Palo Alto, California, pentru a discuta cum va arata viitorul in domeniul auto, relateaza CNN. Potrivit acestora, masinile inteligente sunt o realitate si, in curand, ele nu numai ca se vor conduce singure, dar vor fi si imune la impacturi.

“Sapte state din SUA au legalizat pana acum masinile cu pilot automat. Nu vorbim despre masini zburatoare, vorbim despre un tip de masina care functioneaza in prezent”, explica David Frigstad, presedinte al firmei de consultanta Frost & Sullivan.

Masinile cu pilot automat ar putea face mult mai placuta intreaga experienta a sofatului, este de parere si Brad Templeton, fost presedinte al Electronic Frontier Foundation. Templeton a lucrat o perioada lunga de timp cu Google la proiectul masinii cu pilot automat.

“Interiorul masinii va schimba multe. Daca in prezent masinile se vand in functie de putere, in curand se vor comercializa in functie de confort. Copiii vor intreba <<Am ajuns deja?>>, in loc de <<Mai avem mult?>>”, precizeaza Templeton.

Chiar si antreprenorii cu experienta din Silicon Valley s-au declarat incantati de concept. “Conduceam catre serviciu zilele trecute, cand am vazut o masina Google cu pilot automat trecand pe langa mine, conducandu-se singura, cred, mai bine decat o conduceam eu pe a mea. Nu stiu daca soferul avea mainile pe volan. Parca eram in Star Trek”, povesteste Michael Fertik, CEO al Reputation.com.

New York Times: 4 companii vor comercializa masini automate in urmatorul an

Potrivit jurnalistului John Markoff, de la The New York Times, patru companii vor avea masini automate pe piata in urmatoarele 12 luni. Este vorba de Audi, Mercedes, BMW si Volvo. “Vom intra cu totii in acest minunat experiment social”, scrie jurnalistul.

Cu toate astea, nu toti impartasesc entuziasmul unei asemenea perspective. “Audi poate sa vanda astfel de masini, dar eu am un Audi parcat chiar afara. Bluetooth-ul nu se sincronizeaza bine cu partea de audio. In absolut niciun caz nu am de gand sa las o chestie ca asta sa ma conduca pe autostrada”, spune fostul director pe tehnologie al Best Buy, Robert Stephens.