A doua generaţie a Duster-ului a fost lansat în urmă cu 2 ani, la Salonul Auto de la Frankfurt. Beneficiarul acestui model, cu numărul 500.000, este un client din Franţa.

Zilnic, la uzina de la Mioveni se produc 1.400 de maşini, din care 1.050 sunt modele Duster. Prima generaţie Duster a intrat în fabricaţie în anul 2010, iar de atunci, peste 1,7 milioane au fost produse în România, la Mioveni. Principalele pieţe de export sunt Franţa, Italia şi Spania, gama Dacia fiind comercializată în 44 de ţări.

”Duster este un model emblematic din gama Dacia produsă la Mioveni la care contribuie toate echipele Groupe Renault România cărora le mulţumesc. Trebuie să continuăm să fim solidari, responsabili şi riguroşi pentru a ne menţine competitivi. Să fabricăm vehicule atractive, de calitate, competitive şi apreciate de clienţii noştri. Pentru viitorul pe care îl construim astăzi, în una dintre cele mai importante uzine ale Alianţei Renault Nissan Mitsubishi”, a declarat Miguel Oliver-Boquera, director executiv al Uzinei Vehicule Dacia.

Noul Duster este cel mai vândut SUV pe piaţa din România şi al doilea cel mai vândut model pe piaţa autohtonă, după Logan. A fost desemnat ”Maşina Anului 2018 în România”, iar celebra publicaţia britanică The Sun i-a acordat titlul "Value Car of the Year” în cadrul unei gale.