Cea mai mare parte din investitie - 640 milioane de euro - va fi alocata fabricii detinute de PSA in orasul Vigo, din nordul Spaniei, a precizat oficialul francez, confirmand declaratiile directorului general Carlos Tavares, care a vizitat miercuri regiunea.

Restul fondurilor vor fi destinate operatiunilor din Madrid.

PSA Peugeot Citroen, care are 8.000 de angajati in Spania, nu a dat detalii suplimentare privind modelul ce urmeaza sa fie produs in aceasta tara din 2020. Trei sferturi dintre angajati sunt la fabrica din Vigo, unde se produc si camionetele Berlingo si doua modele Citroen Picasso.

Informatia vine dupa ce rivala Renault a anuntat luna aceasta ca va investi peste 600 milioane de euro in noul proiect din Spania, care include constructia unui nou model si a unui nou motor la fabrica sa din Valladolid, in nordul tarii.

Proiectul pentru perioada 2017 - 2020 va depasi precedentele doua planuri de investitii ale Renault in Spania, a anuntat un purtator de cuvant al producatorului auto francez, fara a da detalii suplimentare.

Cea mai mare investitie precedenta a companiei in Spania s-a situat la 600 milioane de euro.

In 2015, PSA Peugeot Citroen a inregistrat un profit inainte de taxe de 899 milioane de euro, dupa pierderi de 706 milioane de euro in 2014, pe fondul reducerii de costuri si imbunatatirii pietei auto europene.