Modelele electrice, desi poarta denumirea Electric Motor Cars si au insemne specifice companiei americane, sunt bazate fidel pe sasiul si caroseria versiunilor Dacia Logan Pick Up, respectiv MCV/VAN si au sub capota motoare electrice americane. Producatorii nu a dat prea multe detalii despre provenienÅ£a motorului electric, dar spune că automobilele au o autonomie de peste 400 km si ca incarcarea se poate face in garaj de la o priza normala.

Vehiculele EMC vor fi vandute in principal prin intermediul micilor agenÅ£i comerciali americani, fiind o solutie avantajoasa de viitor. Tehnologia isi cere insa pretul si de la tarife care nu sar de 10.000 de euro in Romania, versiunea electrica pentru SUA ajunge la unul de pornire de 34.000 de dolari ( aproximativ 25.000 de euro). Versiunea MCV VAN se va vinde cu un pret  de aproximativ 28.000 de euro. In prezent peste Ocean au fost trimise doar trei exemplare, dar se preconizeaza ca 100 astfel de modele vor fi oferite spre testare si comercializare. De asemenea, se cauta dealeri pe piata americana pentru acest nou low cost electric.
Reprezentantii Dacia au aflat din presa despre acest caz
" Noi nu am semnat nimic  cu nicio companie. Probabil au cumparat cateva masini de la un dealer din Europa si le-au modificat. Strategia Dacia nu prevede pentru moment dezvoltarea unui vehicul electric", a declarat Silviu Sepciu, reprezentant comunicare Dacia.