In schimbul promisiunii ca Lamborghini va crea pana la 300 de locuri de munca, Guvernul condus de premierul Matteo Renzi este pregatit sa ofere scutiri de taxe si alte facilitati in valoare de pana la 100 de milioane de euro pentru uzina italiana unde ar urma sa fie asamblat noul SUV.

Cunoscut pentru autovehiculele sale sportive, cu preturi de pana la 237.000 de dolari in cazul modelului Huracan, Lamborghini a dezvaluit un prototip al primului sau SUV, denumit Urus in anul 2012.

In perioada care a trecut de atunci si pana acum constructorul auto italian a incercat sa obtina aprobarea grupului mama, firma Audi, pentru a putea demara productia noului model.

Guvernul italian este interesat sa ajunga la un acord cu Lamborghini si sa creeze noi locuri de munca in conditiile in care rata somajului a ramas deasupra nivelului de 12,5%.

Angajatorii italieni au decis sa mai amane crearea de noi locuri de munca din cauza ca economia este in recesiune din a doua jumatate a lui 2011, cea mai lunga perioada din istorie.

Intentia celor de la Lamborghini de a produce primul lor SUV vine intr-un moment in care majoritatea producatorilor de automobile de lux au inregistrat vanzari record anul trecut. Livrarile Lamborghini au crescut cu 19% anul trecut pana la cifra record de 2.530 de autovehicule.