Lista dealer-ilor auto validati in program va putea fi consultata pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului. 

Cei inscrisi vor beneficia de un tichet de 6.500 de lei in schimbul casarii masinii mai vechi de opt ani pe care o au la unul dintre colectorii autorizati de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Ei vor beneficia de reducerea de 6.500 de lei la achizitionarea masinii noi de la producatorul la care s-au inscris.

Totodata, beneficiarii pot ceda prima de casare in favoarea altor persoane care doresc sa isi cumpere o masina noua. 

In cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totala de 200 milioane lei, a fost alocat un numar de 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice. 

In plus, cei care participa la program pot beneficia de eco-bonusuri, la achizitionarea unor autoturisme cat mai nepoluante.

Valoarea eco-bonusurilor este urmatoarea: 750 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) si 2.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in). 

Pot fi cumulate maxim doua eco-bonusuri, cu mentiunea ca aceasta se poate realiza numai intre un eco-bonus de 750 de lei si unul din celelalte doua categorii. 

"In urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de acordarea unor eco-bonusuri diferentiate, cu o valoare mai mare pentru autoturismele care polueaza cel mai putin. Consideram ca aceasta decizie reprezinta inca un pas spre un program Rabla 2016 pe care ni-l dorim suta la suta ecologic", a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.