Reprezentantii Companiei Nationale Romarm si ai Uzinei Mecanice Bucuresti au declarat ca un acord privind asamblarea de automobile de tip Jeep in Romania ar fi o oportunitate pentru uzina din Romania care, in prezent, functioneaza la aproximativ 10% din capacitate.

La intalnire a participat si Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al SUA in Romania ad-interim.

Fiat Chrysler Automobiles si-a manifestat interesul de a realiza un parteneriat cu industria nationala si in ceea ce priveste vehiculele militare 4x4 Jeep J8 iar, potrivit reprezentantilor romani si straini, proiectul este unul complex, gama de produse putand fi extinsa si pentru alte vehicule necesare sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala.

Directorul general al Companiei Nationale Romarm, Floarea Serban, a spus ca propunerea este una "extrem de importanta", care ar putea "demara concret procesul de revitalizare a industriei nationale de aparare care, din pacate, a ajuns la praguri critice".

Aceasta a precizat ca, in functie de numarul de vehicule, uzina din Bucuresti s-ar putea ocupa de la asamblarea unor componente pana la fabricarea unor parti ale respectivelor vehicule. "Situatia Uzinei (Mecanice Bucuresti - n.r.) este una din cele mai critice din istoria acestei unitati", a adaugat directorul Romarm, adaugand ca, in trecut, in acest loc din Bucuresti au fost realizate peste 1.100 de tancuri.

La randul sau, Dean Thompson a vazut un eventual acord ca fiind "o oportunitate". "Incercam sa imbunatatim relatiile comerciale si economice, in mare, intre SUA si Romania (...) E important ca Romania sa decida de ce echipamente are nevoie, ce strategie are si sa porneasca de acolo", a spus oficialul american.