GM si Ford vor dona fiecare 10 milioane de dolari fundatiei infiintate de Institutul de Arte din Detroit (DIA) pentru a contribui la strangerea sumei de 100 milioane de dolari de care este nevoie pentru salvarea operelor de arta. Chrysler va dona 6 milioane de dolari. 

Detroit, leaganul industriei americane de automobile, a fost plasat sub incidenta legii falimentului in iulie 2013, iar administratorul judiciar al orasului, Kevyn Orr, nu a exclus posibilitatea de a vinde colectia muzeului municipal, pentru a aduce fonduri in vistieria publica, afectata de o datorie de 18 miliarde de dolari. 

Insa DIA, unul dintre cele mai mari muzee americane, a refuzat aceasta posibilitate.  DIA poseda peste 60.000 de opere de arta, printre care picturi de Rembrandt van Rijn, Jan van Eyck, Pablo Picasso, Pieter Bruegel. In colectiile sale se afla tablouri celebre, precum "La Fenêtre" de Henri Matisse si un autoportret de Vincent Van Gogh. Totodata, institutia detine o fresca murala a pictorului mexican Diego Rivera, care aduce un omagiu industriei automobilului, in acest "leagan" al "Celor Trei Mari" (The Big Three) - Ford, General Motors si Chrysler. 

Colectia DIA este estimata, potrivit presei americane, la peste 15 miliarde de dolari.